Kaikki yritystuista

Lue sisäpiirin tiedot ensimmäisenä

Näytä artikkelit

Media Fast Track – 5milj€ media-alan kasvuun

Tekes julkaisi uuden tukiohjelman media-alalle.

Media Fast Track -ohjelman tarkoitus on löytää ja kasvattaa Suomesta kansainvälisen tason ideoita ja vauhdittaa media-alan innovaatiota. Ohjelmassa on jaossa yhteensä viisi miljoonaa euroa.

Ohjelman haku alkaa tammikuun 8 päivä ja potentiaalisimmat ideat kutsutaan pitchaamaan 9. helmikuuta järjestettävään Media Honeypot -tapahtumaan.

Media Fast Track

Kenelle: Kaikille tulevaisuuden medialiiketoiminnan rakentajille

Haku alkaa: 08.01.2017 – Lähetä hakemus tästä

Pitchaus: 09.02.2017

Tukea jaossa: 5 000 000 €

 

Innovaatioseteli jää joulutauolle

Viimeisimmän tiedotteen mukaan Tekesin innovaatioseteli jää joulutaolle perjantaina 15.12.2016. Ideana joulutauossa on se, että järjestelmään jätetyt hakemuset saadaan käsiteltyä setelille tyypilliseen nopeaan tahtiin myös lomien aikaan.

Innovaatiosetelit olleet menestys

Ainakin Tekesin omien sanojen (ja myös meidän näkökulmasta) innovaatiosetelit ovat olleet ehdottomasti menestys. Parissa kuukaudessa Tekesille on tullut lähes 2000 hakemusta joista on hyväksytty yli puolet!

Tämä on ehdottomasti hyvä asia, koska nopealla laskutoimituksella suomalaiset pk-yritykset ovat investoineet parissa kuukaudessa oman liiketoiminnan kehittämiseen lähes 5,000,000 euroa. Mielenkiinnolla jäämme itse odottamaan, että miten paljon uutta liiketoimintaa tällä summalla saadaan.

Innovaatiosetelin käyttö Horisontti 2020 hankkeen valmistelussa

Monia on askarrattunut miten innovaatioseteli soveltuu Eu:n rahoittaman Horisontti 2020 puiteohjelman rahoitushakemuksen valmisteluun.

Kerrataanpa alkuun vähän mistä on kyse:

 • Innovaatioseteli on n. 5000€ kertaluontoinen avustus ulkopuolisten asiantuntijapalveluiden hankkimiseen
 • Horisontti 2020 on Euroopan komission puiteohjelma, josta yritykset ja organisaatiot voivat hakea innovaatiorahoitusta
  • Pk-yrityksiä houkuttelee erityisesti SME-instrumentti, josta yritys voi saada jopa 2 miljoonaa euroa innovaationsa kaupallistamiseen
  • Rahoitusta haetaan kirjallisella hakemuksella, jonka valmisteluun kannattaa käyttää huomattavasti resursseja. Omaa ideaansa ei nimittäin pääse pitchaamaan eikä lisätietoja voi toimittaa arviointiprosessin ollessa käynnissä, eli koko arviointi tapahtuu siis vain kirjallisen hakemuksen pohjalta.
  • Kilpailu on todella kovaa, sillä keskimäärin alle 10% hakemuksista johtaa rahoitukseen

Innovaatioseteli ja Horizon 2020

Tekesin avustuksia on voinut aikasemminkin käyttää suurien yhteistyöhankkeiden valmisteluun, mutta SME-instrumentti on usein rajattu tuettavan toiminnan ulkopuolelle. Nyt innovaatiosetelin myötä tähän näyttäisi tulevan muutos.

Risto Lustilan (Tekesin innovaatiosetelin tuotepäällikkö) kanssa käydyn lyhyen keskustelun perusteella yritykset voivat käyttää innovaatiosetelinsä myös SME-instrumentti osallistumisen valmisteluun, kunhan se liittyy innovaatiotoimintaan. Saman suuntaisen kommentin sain myös Tredean innovaatioseteli asiantuntijalta Jukka Reunavuorelta. Eli heidänkään mielestä mitään selkeää estettä setelin käyttämiselle SME-instrumentti hakemuksen valmisteluun ei ole.

Molemmat painottivat myös sitä, että innovaatioseteli on nyt testivaiheessa oleva rahoitusmuoto ja tästä syystä setelin käyttökohteita ei näin alkuun pyritä turhaan rajaamaan.

Innovaatioseteli ja Horizon 2020 pariutuvat siis hyvin yhteen. Seteleitä voi näillä näkymin käyttää:

 • sekä isojen yhteistyöhankkeiden valmisteluun
 • että myös SME-instrumentti osallistumiseen

Nämä on oikein mukavia uutisia! Kun hakemuksen valmisteluun saadaan avustuksen turvin hankittua ulkopuolista näkökulmaa ja osaamista, saadaan suomalaisten yritysten osallistumishalukkuutta sekä onnistumistodennäköisyyttä varmasti nostettua.

 

Kokemuksia Tredean Innovaatiosetelistä

Tredean innovaatiosetelit ovat nyt olleet pari viikkoa haettavina, ja ensimmäisen viikon jälkeen niitä oltiin jo myönnetty yhdeksän kappaletta. En ole itse nähnyt viimeisiä lukuja mutta veikkaisin, että tälle vuodelle korvamerkityt setelit on joko jaettu tai lähes lopussa… kuitenkin Tredean innovaatioseteleitä on tänä vuonna jaossa 100 000 euron edestä.

Tredean innovaatiosetelillä patenttihakemus

Meillä itsellä on menossa kehitysprojekti, jossa rakennamme oppivaan tekoälyyn ja konenäköön perustuvaa kirjanpitosovellusta. Tähän liittyen olemme tehneet pari liiketoimintamalliin ja menetelmään liittyvää innovaatiota, jotka tulemme suojaamaan patenteilla.

Haimme viime viikon alussa Tredean innovaatioseteliä ja hakemuksen laatimisessa meni itseltäni noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen lähetin hakemuksen järjestelmään ja vielä saman päivän aikana saimme hyväksyvän päätöksen. Pakko sanoa, että olimme positiivisesti yllättyneitä innovaatiosetelin keskeisistä ominaisuuksista, eli:

 • pienestä byrokratian määrästä ja
 • hakemusprosessin nopeudesta

Meidän tapauksessa pääsimme käytännössä siirtymään hakemuksen muotoilusta patenttihakemuksen laatimisen aloitukseen yhdessä työpäivässä – ihan mahtavaa!

Ensi vuonna lisää innovaatioseteleitä

Ei haittaa, vaikka tämän vuoden osalta potti on voitu jo jakaa ja et ehtinyt vielä hakea tukea oman idean edistämiseen. Ensi vuodelle Tredean innovaatioseteleihin on korvamerkitty (muistaakseni) uudet 400 000 euroa.

Joten nyt kannattaa aloittaa oman hankkeen muotoilu innovaatioseteliä varten ja kartoittaa mahdollisia palveluntarjoajia. Ihan näin omasta kokemuksesta sanon, että ennen palveluntarjoajan valintaa kannattaa ehdottomasti keskustella heidän kanssaan.

Kävimme itse meidän innovaatioprojektin läpi valitun palveluntarjoajan kanssa ennen hakemuksen jättämistä, jotta tiesimme mitä olemme ostamassa. Uskoisin, että tästä oli myös hyötyä setelin saamisessa, koska se osoittaa meillä olevan sitoutumisen projektiin ja oma-aloitteisuutta.

Innovaatisetelin yleisimmät hylkäysperusteet

Tekesin innovaatioseteli toimii jo täyttä häkää ja ensimmäiset hakijat ovatkin jo saaneet setelinsä. Valitettavasti sekaan mahtuu myös hylsyn saaneita. Kokeilun alkutaipaleen aikana noin 30% hakijoista on saanut hakemukselleen kielteisen päätöksen.

Tekesin tilaisuudessa 20.10 avattiin mm. yleisimpiä syitä siihen, miksi yritys ei saa innovaatioseteliä. Eli tällä kertaa tarjolla on ”Vältä nämä virheet” -tyyppinen blogi-postaus, jotta tiedät mitä innovaatiosetelillä ei rahoiteta.

Mokat ja hutilointi hakemuksessa

Ensimmäinen moka: Yritys ei valmistele hakemustaan kunnolla. Vastaan on kuulemma tullut hakemuksia, joissa on jätetty kokonaan kertomatta mihin innovaatiosetelillä ostettava palvelu liittyy tai mitä ongelmaa yritys sen avulla koittaa ratkoa. Eli, kun teet hakemusta kerro selkeästi miksi ja mihin yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista.

Toinen moka: Vastuuhenkilöksi nimetään joku yrityksen ulkopuolelta, eli esimerkiksi palvelua tarjoava konsultti. Tämä johtaa suorilta kielteiseen päätökseen. Projektin vastuuhenkilön pitää siis olla yrityksestä, joka hakee innovaatioseteliä

Kolmas moka: Kasvuhaluttomuus. Tämä on ehkäpä omaan korvaan särähtävin moka. Innovaatiosetelillä pyritään tukemaan pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä helpottamalla innovaatiotoiminnassa tarvitun osaamisen hankkimista. Kasvuhalun pitäisi siis olla itsestäänselvyys.

Yritys ei sovellukaan setelin käyttäjäksi

Neljäs moka: Ei tarkisteta yrityksen muodollista soveltuvuutta. Alla oleva lista ja Tekesin omat ehdot, kannattaa oikeasti tsekata läpi, jotta ei tule tehtyä turhaa työtä.

Mitä innovaatiosetelillä ei rahoiteta:

 • Toiminimiä
 • ”Pöytälaatikko” -yrityksiä. Hakijalla pitää olla vakiintunutta sekä odotettavissa olevaa liikeotoimintaa
 • Yrityksiä, joilla on verovelkaa tai maksuhäiriötä (Alfarating on oltava vähintään A)

Siinäpä tärkeimmät poiminnot aamupäiväisestä. Nyt kun pahimmat suden kuopat on tiedossa, niin voi vähän varmemmin mielin alkaa hahmottelemaan omaa innovaatioseteliprojektia.

Rahoittaako Tekes nykyään peliyrityksiä?

tekes peli rahoitus ja skene

Tekesin Skene – Games Refueled tuki pelialan kehittymistä

Tottahan toki. Vuosien aikana Tekesin asiakkaina ovat olleet alan isot nimet, kuten Supercell ja Remedy, sekä myös pienemmät puurtajat, kuten vaikkapa tampereelta ponnistava Colossal Order. Rahoitettuja yrityksiä löytyy siis kokoon ja ikään katsomatta.

Tekes on ollut aktiivisesti tukemassa suomalaista pelialaa jo vuosikymmenen ajan. Aikanaan rahoitusta oli saatavilla lähinnä peliteknologian kehittämiseen, mutta painoa on viety koko ajana oikeaan suuntaan ja myös pelinkehitysprojektit ovat päässeet parrasvaloihin.

Skene-ohjelma vauhditti pelialan kehittymistä

Viime vuonna päättynyt Skene ohjelma keskittyi suomalaisen pelialan kehittämiseen ja tulokset olivat Tekesin tiedotteen mukaan erittäin positiivisia. Tulosraportin mukaan:

 • Tekes rahoitti yrityksiä ohjelman aikana vajaalla 30 miljoonalla eurolla ja jokainen sijoitettu euro on tuonut takaisin 6-24 euroa
 • Ohjelman aikana heräteltiin myös pääomasijoittajia, peliyritykset keräsivät noin 70 miljoonaa euroa yksityisiltä tahoilta.

Nämä luvut jättävät pelialasta todella positiivisen kuvan ja näyttää siltä, että pelialan kehittämiseen kannattaa panostaa edelleenkin.

Elämä Skenen jälkeen – Tekes peli rahoitus jatkuu

Vaikka Skene ohjelma onkin jo taputeltu, ei pelialan kehittämistä ole missään nimessä unohdettu. Parhaille projekteille löytyy aina rahoitusta alaan katsomatta.

Nykyään pelialan yrityksille on tarjolla samat rahoituskanavat kuin kaikille muillekin, vaikka erillistä peli-ohjelmaa ei tällä hetkellä pyörikään. Suomalaiset peliyritykset, jotka kehittävät uusia tuotteita ja palveluja kansainvälisille markkinoille,  voivat hakea rahoitusta mm:

 • uusien markkinoiden selvittämiseen ja testaamiseen,
 • tuote-/teknologiakehitykseen
 • sekä kaupallistamisen nopeuttamiseen

Tekes peli rahoitus voi kattaa osan pelinkehitysprojektin kustannuksista, joko avustuksella tai lainalla. Tämä riippuu pitkälti suunnittellun projektin sisällöstä. Kokeilevaa ja testaavaa kehittämistä voidaan rahoittaa avustuksella, kun taas isoihin kehitysprojekteihin tarjotaan pääsääntöisesti lainaa.

Mistä aloitan? – Rahoituksen hakijan To-do-lista

Jos hamuat Tekesin asiakkaaksi, niin tässä on lyhyt to-do lista:

 1. Laita yritys pystyyn, rahoitusta varten tarvitset Y-tunnuksen
 2. Kerää tiimi kasaan ja valmistaudu perustelemaan tiimin osaaminen
 3. Hio liiketoimintasuunnitelmasi kuntoon, jos et paperilla, niin pidä se ainakin kirkkaana mielessä – tämä auttaa tosi paljon rahoitushakemuksen laadinnassa
 4. Varmista, että yrityksellä on omaa rahaa. Tekesin avustukset kattavat maksimissaan 75% suunnitellun projektin kuluista, loput pitää löytyä omasta takaa
 5. Valmistaudu kuvaamaan liikeideasi/projektisi rahoitushakemuksessa
 6. Think big! Älä tyydy nappikauppaan – kun suuntaat katseet projektin vaikutuksiin, niin ole kunnianhimoinen (…mutta älä kumminkaan rehellisyyden kustannuksella)

Ja muista, Tekes ei suinkaan ole ainoa julkisenrahoituksen tarjoaja 😉

 

Hyviä huomioita Tredean innovaatiosetelistä

Innovaatioseteli Tampere - infotilaisuus pidettiin Mediapoliksella

Innovaatiosetelistä kiinnostuneet palveluntarjoajat kohtasivat Mediapoliksella

Tampereen Mediapoliksella pidettiin keskiviikkona 12.10 innovaatiosetelin infotilaisuus. Tällä kertaa tilaisuus oli suunnattu lähinnä palveluntarjoajille.

Päällimmäisenä pointtina painotettiin, että innovaatioseteli on nyt julkaisun yhteydessä pilotointivaiheessa. Takana tässä on ”fail fast”-tyylinen ajattelu, eli tuupataan innovaatioseteli siis nopeasti ulos mahdollisimman vähällä byrokratialla, jonka jälkeen testataan, parannettaan ja muokataan tarvittaessa. Ei siis koiteta ennakoida ihan jokaista mahdollista viilausta vaativaa kohtaa, vaan ratkotaan niitä sitten pilotoinnin aikana.

Kunhan homma saadaan käyntiin, niin palaute sekä palveluntarjoajilta että hakijoilta tulee olemaan isossa roolissa.

Hyviä huomioita Tredean innovaatiosetelistä

Tilaisuuden parasta antia oli katsomosta heitetyt keskustelun avaukset, joiden seassa oli hyviä pointteja mm.

 • alv-osuuden sisällyttämisestä seteliin,
 • ”ryhmä”seteleistä
 • sekä setelien hakuaikataulutuksesta

Arvonlisävero ja sen sisällyttäminen seteliin

Poiketen Tekesin innovaatiosetelistä, näillä näkymin alv-osuus ei sisälly seteliin. Suomeksi tämä siis tarkoittaa sitä, että setelin käyttäjä maksaa aina alvin palveluntarjoajalle. Esim. jos seteli on suurudeltaan 5000€, niin palveluntarjoajan lasku on alvin verran eli 1200€.

Päänvaivaa tämä voi aiheuttaa mikroyrityksille, sillä kyseessä voi olla suhteellisen iso kuluerä, vaikka se käytännössä onkin vähennettävissä verotuksessa. Mutta eniten harmaita hiuksia tämä alv-menettely aiheuttaa niille, joilla ei ole arvonlisäveron vähennysoikeutta.

Tähän liittyen seteliä mainostetaan hieman harhaanjohtavasti 100% avustuksena, mikä ei siis ihan aina tule toteutumaan. Tilaisuudessa annetun palautteen perusteella, tähän ollaan tekemässä muutosta ja kommunikaatiota viilamassa parempaan suuntaan – mukava nähdä näin joustavaa toimintaa!

Yritysryhmille suunnatut palvelupaketit ovat mahdollisia

Palveluntarjoajat voivat tarjota palvelupaketteja, jotka vaativat toteutuakseen useamman yrityksen (esimerkkinä vaikkapa parin päivän koulutustilaisuus aiheesta X, joka auttaa yrityksiä innovaatiotoiminnassa). Näissä palveluntarjoajalta vaaditaan aktiivisuutta ja tirehtöörin roolia, jotta ryhmä varmasti saadaan kasaan ja palvelu toteutettua suunnitellusti.

Setelien hakuaikataulua voidaan porrastaa

Innovaatioseteli on ”first come, first served” tyylinen avustus – ja ainakin ensivuodelle on suunnitteilla on, että haku tapahtuisi useammassa erässä (kuitenkaan mitään virallista tästä ei vielä ole sovittu). Tällä koitetaan siis varmistaa, ettei koko vuoden setelibudjetti pala heti alkuvuodesta.

Tässäpä mielenkiintoisimmat pointit, joita omaan korvaan tarttui. Niinjoo, ja muistutuksena setelin hakijoiden puoli aukeaa marraskuun alussa!

Tekes innovaatioseteli starttasi vauhdikkaasti

Tekesin innovaatioseteli tuli pk-yritysten haettavaksi 3.10 ja nyt ensimmäinen viikko on takanapäin. Julkaistujen avainlukujen perusteella näyttäisi, että pk-yritykset ovat löytäneet innovaatiosetelin  ja aktivoituneet niiden hakemiseen.

Ensimmäisen viikon ”saldo”:

 • Hakemuksia lähetetty – 150
 • Päätöksiä tehty – 100
 • Hyväksyttyjä rahoituspäätöksiä – 69

Tekesin innovaatioseteli sivulla on käynyt kuhina

Innovaatiosetelin oma nettisivu on houkutellut paljon kävijöitä ja se onkin kiilannut Tekesin suosituimmaksi sivuksi. Katselukertoja innovaatiosetelin nettisivulle on ensimmäisen viikon aikana kertynyt 8 700 kipaletta.

Tämä oli ihan odotettavissa, sillä kyseessä on tavallista helpommin lähestyttävä rahoitusmuoto,  joka kiinnostaa sekä hakijoita että palveluntarjoajia. Olisi mukava tietää kenen kiinnostusta innovaatioseteli on enemmän herätellyt, palveluita myyvien konsulttien vai oikeasti rahoitusta hakevien yritysten.

Seteli kiinnostaa myös palveluntarjoajia

Palvelupaketti, josta yritys tienaa 5000 € ja jonka voi myydä asiakkaalle ilmaisena, on todella houkutteleva diili palveluntarjoajille. Tekesin ylläpitämään palvelun tarjoaja listaan onkin jo nyt ilmoittautunut satoja yrityksiä ja organisaatioita.

Ei hätää, jos oma yritys ole vielä mukana, listalle voi nimittäin ilmoittautua edelleen. Ja itseasiassa setelinhakijat saavat valita palveluntarjoajan ominpäin, eli tuota Tekesin sivuilla olevaa listaa ei ole edes pakko käyttää.

Tekes hyötyy palveluntarjoajien aktivoitumisesta, sillä he omalta osaltaan hoitavat myös setelin markkinointia. Nopea empiirinen tutkimus paljastaa, että pelkkä Googlehaku ”innovaatioseteli” -sanalla paljastaa ison joukon Adwords-mainoksia, joissa eri alojen palveluntarjoajat mainostavat innovaatioseteliä (ja omia palveluitaan) Tekesin puolesta.

Summa summarum, vaikuttava alku kaksivuotiselle kokeilulle. Toivottavasti pk-yritykset löytävät tämän uuden yritysrahoituksen mahdollisuudet.

Tredea ja Tekes – kaksi eri innovaatiosetelikokeilua

Vuoden 2016 lopulle on suunniteltu julkaistavaksi kaksi erillistä innovaatioseteliä.

Nämä kaksi seteliä on aiheuttanut hieman hämminkiä, sillä kaikille ei ole ollut ihan selkää, että kyseessä on tosiaan kahden eri organisaation ylläpitämät instrumentit. Ajattelinkin näin maanantain kunniaksi hieman selkeyttää tilannetta ja käydä läpi näiden kahden eroja.

Innovaatioseteli kokeilu – miten eri lähteet eroavat

Lähtökohtaisesti molemmilla seteleillä on sama päämäärä, eli tarjotaan pk-yrityksille uusi helposti haettava avustusmuoto innovaatiotoimintaa tukevien palveluiden ostamiseen. Tästä huolimatta seteleissa on pieniä eroja.

Innovaatioseteli kokeilu Tredean vetämänä

Tredea vetää toista innovaatioseteli kokeilua

Tredean innovaatioseteli:

 • Suuruus: 500 – 5000 euroon
 • Kuka voi hakea: Pk-yritys, ei maantieteellistä rajausta
 • Muut yritystuet: Voit hakea samaan aikaan muita yritystukia
 • Hakeminen: Oma digitaalinen setelijärjestelmä (julkaisu alustavasti marraskuussa)
 • Tuettavan innovaatiotoiminnan tulee keskittyä seuraaville aloille:
  • älykäs liikkuminen ja liikkuminen palveluna,
  • hyvinvointi- ja terveysteknologia,
  • uudistuva teollisuus,
  • IoT
  • sekä muut älykkään kaupungin kehitys ratkaisut
 • Voi käyttää pienissä erissä useaan eri palveluntarjoajan palveluihin

Tredean setelissä mainitaan erikseen, että sitä voi käyttää myös Horizon 2020 ryhmähankkeiden valmisteluun. Odotan itse mielenkiinnolla, että saataisinko tämä taipumaan sellaiseksi tukimuodoksi, josta myös yksittäinen yritys voisi saada apua Horizon hankkeensa valmisteluun.

Tekesin innovaatioseteli:

 • Suuruus: 5000 euroa
 • Kuka voi hakea: vakiintunutta liiketoimintaa harjoittava pk-yritys, ei maantieteellistä rajausta
 • Muut yritystuet: Jos olet jo Tekes tuen piirissä tai olet vasta ollut, niin innovaatioseteliä ei voida myöntää
 • Hakeminen: Tekesin sähköinen asiointi (haku mahdollista 3.10 lähtien)
 • Toimiala rajauksena vain de minimis tukien ulkopuolelle normaalistikin jäävät alat (mm. maatalouden alkutuotanto, kalastus ja vesiviljely)
 • Voi käyttää maksimissaan kahden palveluntarjoajan palveluihin

Molempia seteleitä kannattaa pitää silmällä, sillä ne eivät ole poissulkevia, eli voit halutessasi hakea molempia kunhan yrityksen de-minis rajat eivät ylity. Jos suunnitteilla on kuitenkin isompi kehitysprojekti, niin kannattaa tutustua myös muihin tarjolla oleviin pk-yritysten tukiin.

Tekesin innovaatioseteli tulee haettavaksi lokakuun alussa

Innovaatioseteli Tekes auttaa pk-yrityksiä asiantuntijapalveluiden hankinnassa

Tekesin innovaatioseteli julkaistaan haettavaksi 3.10

Tässä on kohta jo vuoden ajan puhuttu innovaatioseteleistä, joilla pk-yrityksille suunnattua tukipakettia aiotaan laajentaa.

Eli puhe on uudesta ketterästä avustusmuodosta, jolla pyritään madaltamaan pk-yritysten kynnystä hankkia innovaatiopalveluja. Suomeksi sanottuna kyseessä on siis palveluiden ostoon suunnattu kerta-avustus, joka on maksimissaan 6 200€ (5000€ + alv).

No, odottelu alkaa olla ohi, nimittäin Tekesin innovaatioseteli julkaitaan aivan pian ja heidän nettisivuillekin on jo ilmestynyt innovaatiosetelille oma nurkkaus.

Vastaavasti Tredean (eli Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiön) ylläpitämää innovaatioseteliä joudutaan odottelemaan näillä näkymin marraskuulle. Tätäkin kannattaa pitää silmällä, sillä sitä voi hakea vaikkei yritys toimisikaan Tampereen seudulla.

Mistä innovaatioseteliä voi hakea?

Avustushakemuksia pääsee rustaamaan heti lokakuun alussa (3.10) ja hakeminen tapahtuu Tekesin omassa asiointipalvelussa. Tekesin innovaatiosetelin hakeminen on suht simppeliä, mutta sen eteen on tietysti nähtävä hieman vaivaa.

Eli ennen kuin alat täyttämään hakemusta, kannattaa vastata seuraaviin kysymyksiin:

 • Soveltuuko oma yritys innovaatiosetelin hakijaksi?
  • Eli onhan yritys pk-yritys, ei muuta rahoitusta Tekesiltä, ei verovelkaa jne.
 • Millaista osaamista tarvitset innovaatiotoimintasi tueksi?
 • Mitkä yritykset tätä voisi tarjota?
 • Mikä yritysksistä olisi paras kumppani? (palveluntarjoaja ei saa olla intressiyritys)

Kun ”perfect fit” on löytynyt, niin hahmottele valitun kumppanin kanssa lyhyt projekti-/työsuunnitelma. Sen jälkeen laita hakemus menemään Tekesin asiointipalvelussa.

Miten innovaatioseteli hakemus täytetään?

Innovaatioseteli- ja Tekes-hakemuksen täyttämisessä ei oikeastaan ole muuta tavallisesta poikkeaavaa kuin kustannusarvion täyttäminen.

Lyhykäisesti:

 • Kustannusarvio kohtaan pitää merkitä ”Ostettavat palvelut: 6200€” ja muut kohdat jätetään tyhjiksi
 • Tekesiltä haettava rahoitus kohtaan merkitään myös samainen summa eli 6200€

Tässä on nyt viikonloppu aikaa miettiä omia innovaatiotarpeita, joihin voisi hankkia ulkopuolista osaamista. Ensi maanantaina (3.10) sitten pitäisi jo päästä jättämään hakemuksia!

Autamme sinua hakemaan yritystukea - 100% rahoitustakuu!

Kerro meille tilanteestasi ja me kerromme veloituksetta kuinka sinun kannattaa edetä!