14.10.2014 Jaakko Ojanen

Julkista rahoitusta – Mistä sitä saa? 1/6

Yritys voi hakea julkista rahoitusta kehityshankkeisiinsa.

Yritys voi hakea julkista rahoitusta kehityshankkeisiinsa.

Näin loppuvuoden lähestyessä halusimme ottaa pienen hetken katsoaksemme takaisin julkisrahoituksen perusteisiin ja kerrataksemme vanhoja asioita. Siksi kokosimme perustiedon julkisesta rahoituksesta tähän kuusiosaiseen julkisen rahoituksen oppaaseen, jonka tarkoitus on vastata yleisimpiin kysymyksiin liittyen julkisen sektorin hankeavustuksiin.

Julkista rahoitusta. Mitä se on? Mistä sitä saa?

Yrittäjä voi saada julkista kehittämisavustusta erilaisiin yrityksen kehittämishankkeisiin. Julkista rahoitusta myönnetään kasvukykyisille yrityksille esim. kansainvälistymiseen tai tuote- tai palvelukehitykseen.

Suomen kolme keskeisintä julkista rahoitusta myöntävää tahoa ovat valtion virastot ELY-keskus ja TEKES sekä Euroopan unioni.

ELY-keskus:

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus tukee hankkeita, jotka edistävät taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää hyvinvointia. Yritys voi hakea rahoitusta esim. teknologian tai kasvun kehittämishankkeisiin.

Kehityshankkeilla pyritään edistämään yrityksen kilpailukykyä pitkällä aikavälillä.

TEKES – Innovaatiorahoituskeskus:

Tekes tukee yritysten kehityskelpoisia liikeideoita ja avustaa niiden kehittymistä kannattavaksi liiketoiminnaksi. Suurena innovaatioiden tukijana, Tekesin myöntää rahoitusta ensisijaisesti uusille kasvuyrityksille.

Yritys voi hakea Tekesiltä tukea esim. uusien tuotteiden tai palveluiden kehityshankkeisiin.

Euroopan Unioni

Vuodesta 2014 alkaen myös pk-yrityksille on tullut mahdolliseksi hakea EU-tukea. Tukia jaetaan Horisontti 2020 -rahoitusohjelman kautta.

Kilpailu tuista on kovempaa ja hakuprosessikin on vaikeampi, mutta avustusten määrät ovat vastaavasti suurempia. EU:n julkista rahoitusta myönnetään ensisijaisesti LEIT-ohjelman kriteerien mukaisesti mm. edistyneiden materiaalien ja bioteknologian kehityshankkeille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Autamme sinua hakemaan yritystukea - 100% rahoitustakuu!

Kerro meille tilanteestasi ja me kerromme veloituksetta kuinka sinun kannattaa edetä!