29.11.2016 Juhani

Kokemuksia Tredean Innovaatiosetelistä

Tredean innovaatiosetelit ovat nyt olleet pari viikkoa haettavina, ja ensimmäisen viikon jälkeen niitä oltiin jo myönnetty yhdeksän kappaletta. En ole itse nähnyt viimeisiä lukuja mutta veikkaisin, että tälle vuodelle korvamerkityt setelit on joko jaettu tai lähes lopussa… kuitenkin Tredean innovaatioseteleitä on tänä vuonna jaossa 100 000 euron edestä.

Tredean innovaatiosetelillä patenttihakemus

Meillä itsellä on menossa kehitysprojekti, jossa rakennamme oppivaan tekoälyyn ja konenäköön perustuvaa kirjanpitosovellusta. Tähän liittyen olemme tehneet pari liiketoimintamalliin ja menetelmään liittyvää innovaatiota, jotka tulemme suojaamaan patenteilla.

Haimme viime viikon alussa Tredean innovaatioseteliä ja hakemuksen laatimisessa meni itseltäni noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen lähetin hakemuksen järjestelmään ja vielä saman päivän aikana saimme hyväksyvän päätöksen. Pakko sanoa, että olimme positiivisesti yllättyneitä innovaatiosetelin keskeisistä ominaisuuksista, eli:

  • pienestä byrokratian määrästä ja
  • hakemusprosessin nopeudesta

Meidän tapauksessa pääsimme käytännössä siirtymään hakemuksen muotoilusta patenttihakemuksen laatimisen aloitukseen yhdessä työpäivässä – ihan mahtavaa!

Ensi vuonna lisää innovaatioseteleitä

Ei haittaa, vaikka tämän vuoden osalta potti on voitu jo jakaa ja et ehtinyt vielä hakea tukea oman idean edistämiseen. Ensi vuodelle Tredean innovaatioseteleihin on korvamerkitty (muistaakseni) uudet 400 000 euroa.

Joten nyt kannattaa aloittaa oman hankkeen muotoilu innovaatioseteliä varten ja kartoittaa mahdollisia palveluntarjoajia. Ihan näin omasta kokemuksesta sanon, että ennen palveluntarjoajan valintaa kannattaa ehdottomasti keskustella heidän kanssaan.

Kävimme itse meidän innovaatioprojektin läpi valitun palveluntarjoajan kanssa ennen hakemuksen jättämistä, jotta tiesimme mitä olemme ostamassa. Uskoisin, että tästä oli myös hyötyä setelin saamisessa, koska se osoittaa meillä olevan sitoutumisen projektiin ja oma-aloitteisuutta.

About the Author

Juhani
Juhani Diplomi-insinööri ja herrasmies. Linkedin profiili.

Autamme sinua hakemaan yritystukea - 100% rahoitustakuu!

Kerro meille tilanteestasi ja me kerromme veloituksetta kuinka sinun kannattaa edetä!