20.10.2016 Jaakko Ojanen

Innovaatisetelin yleisimmät hylkäysperusteet

Tekesin innovaatioseteli toimii jo täyttä häkää ja ensimmäiset hakijat ovatkin jo saaneet setelinsä. Valitettavasti sekaan mahtuu myös hylsyn saaneita. Kokeilun alkutaipaleen aikana noin 30% hakijoista on saanut hakemukselleen kielteisen päätöksen.

Tekesin tilaisuudessa 20.10 avattiin mm. yleisimpiä syitä siihen, miksi yritys ei saa innovaatioseteliä. Eli tällä kertaa tarjolla on ”Vältä nämä virheet” -tyyppinen blogi-postaus, jotta tiedät mitä innovaatiosetelillä ei rahoiteta.

Mokat ja hutilointi hakemuksessa

Ensimmäinen moka: Yritys ei valmistele hakemustaan kunnolla. Vastaan on kuulemma tullut hakemuksia, joissa on jätetty kokonaan kertomatta mihin innovaatiosetelillä ostettava palvelu liittyy tai mitä ongelmaa yritys sen avulla koittaa ratkoa. Eli, kun teet hakemusta kerro selkeästi miksi ja mihin yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista.

Toinen moka: Vastuuhenkilöksi nimetään joku yrityksen ulkopuolelta, eli esimerkiksi palvelua tarjoava konsultti. Tämä johtaa suorilta kielteiseen päätökseen. Projektin vastuuhenkilön pitää siis olla yrityksestä, joka hakee innovaatioseteliä

Kolmas moka: Kasvuhaluttomuus. Tämä on ehkäpä omaan korvaan särähtävin moka. Innovaatiosetelillä pyritään tukemaan pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä helpottamalla innovaatiotoiminnassa tarvitun osaamisen hankkimista. Kasvuhalun pitäisi siis olla itsestäänselvyys.

Yritys ei sovellukaan setelin käyttäjäksi

Neljäs moka: Ei tarkisteta yrityksen muodollista soveltuvuutta. Alla oleva lista ja Tekesin omat ehdot, kannattaa oikeasti tsekata läpi, jotta ei tule tehtyä turhaa työtä.

Mitä innovaatiosetelillä ei rahoiteta:

  • Toiminimiä
  • ”Pöytälaatikko” -yrityksiä. Hakijalla pitää olla vakiintunutta sekä odotettavissa olevaa liikeotoimintaa
  • Yrityksiä, joilla on verovelkaa tai maksuhäiriötä (Alfarating on oltava vähintään A)

Siinäpä tärkeimmät poiminnot aamupäiväisestä. Nyt kun pahimmat suden kuopat on tiedossa, niin voi vähän varmemmin mielin alkaa hahmottelemaan omaa innovaatioseteliprojektia.

Autamme sinua hakemaan yritystukea - 100% rahoitustakuu!

Kerro meille tilanteestasi ja me kerromme veloituksetta kuinka sinun kannattaa edetä!