12.10.2016 Jaakko Ojanen

Tekes innovaatioseteli starttasi vauhdikkaasti

Tekesin innovaatioseteli tuli pk-yritysten haettavaksi 3.10 ja nyt ensimmäinen viikko on takanapäin. Julkaistujen avainlukujen perusteella näyttäisi, että pk-yritykset ovat löytäneet innovaatiosetelin  ja aktivoituneet niiden hakemiseen.

Ensimmäisen viikon ”saldo”:

  • Hakemuksia lähetetty – 150
  • Päätöksiä tehty – 100
  • Hyväksyttyjä rahoituspäätöksiä – 69

Tekesin innovaatioseteli sivulla on käynyt kuhina

Innovaatiosetelin oma nettisivu on houkutellut paljon kävijöitä ja se onkin kiilannut Tekesin suosituimmaksi sivuksi. Katselukertoja innovaatiosetelin nettisivulle on ensimmäisen viikon aikana kertynyt 8 700 kipaletta.

Tämä oli ihan odotettavissa, sillä kyseessä on tavallista helpommin lähestyttävä rahoitusmuoto,  joka kiinnostaa sekä hakijoita että palveluntarjoajia. Olisi mukava tietää kenen kiinnostusta innovaatioseteli on enemmän herätellyt, palveluita myyvien konsulttien vai oikeasti rahoitusta hakevien yritysten.

Seteli kiinnostaa myös palveluntarjoajia

Palvelupaketti, josta yritys tienaa 5000 € ja jonka voi myydä asiakkaalle ilmaisena, on todella houkutteleva diili palveluntarjoajille. Tekesin ylläpitämään palvelun tarjoaja listaan onkin jo nyt ilmoittautunut satoja yrityksiä ja organisaatioita.

Ei hätää, jos oma yritys ole vielä mukana, listalle voi nimittäin ilmoittautua edelleen. Ja itseasiassa setelinhakijat saavat valita palveluntarjoajan ominpäin, eli tuota Tekesin sivuilla olevaa listaa ei ole edes pakko käyttää.

Tekes hyötyy palveluntarjoajien aktivoitumisesta, sillä he omalta osaltaan hoitavat myös setelin markkinointia. Nopea empiirinen tutkimus paljastaa, että pelkkä Googlehaku ”innovaatioseteli” -sanalla paljastaa ison joukon Adwords-mainoksia, joissa eri alojen palveluntarjoajat mainostavat innovaatioseteliä (ja omia palveluitaan) Tekesin puolesta.

Summa summarum, vaikuttava alku kaksivuotiselle kokeilulle. Toivottavasti pk-yritykset löytävät tämän uuden yritysrahoituksen mahdollisuudet.

Autamme sinua hakemaan yritystukea - 100% rahoitustakuu!

Kerro meille tilanteestasi ja me kerromme veloituksetta kuinka sinun kannattaa edetä!