23.6.2015 Jaakko Ojanen

Top Tunniste – RFID palvelun tuotteistamista

Top Tunniste palvelun tuotteistamistatop tunniste

Top Tunniste on tamperelainen RFID- ja NFC-ratkaisuihin erikoistunut asiantuntijayritys, joka oli huomannut tilaisuuden syrjäyttää kilpailijansa tarjoamalla palveluitaan uudessa helpommin lähestyttävässä muodossa – tuotteistettuna.

Top Tunniste oli ennestään kerännyt kokemusta Tekes-hankkeista, mutta tällä hetkellä aikaa hakemusten väsäämiseen ei tahtonut millään löytyä. Lisäksi yritys ei myöskään kokenut tarvitsevansa lainamuotoista yritystukea. Riski, että hakemukselle tarjottaisiin vain lainamuotoista rahoitusta, vaikutti liian suurelta sen valmisteluun käytettävään aikaan verrattaessa ja täten yrityksen toimitusjohtaja JP Koskinen oli yhteydessä iRahoitukseen.

Sovimme heti alkuun tavoittelevamme vain avustusmuotoista rahoitusta. Tekesin kansainvälisen kasvun suunnittelun ohjelma vaikutti lupaavalta, sillä yrityksellä oli kova halu lähteä kansainvälisille markkinoille. Kaikki hakemukseen liittyvät dokumentit toimitettiin JP:n pöydälle viittä vaille valmiina. Vain hakemuksen oikoluku ja projektibudjetin laskeminen jäi Top Tunnisteen kontolle, näin heidän päässään voitiin keskittyä konkreettisten asiakasprojektien läpivientiin.

Tekes vakuuttui projektin luomista kasvumahdollisuuksista ja suostui kattamaan 50% projektin hyväksytyistä kustannuksista. Kansainvälisen kasvun suunnittelu- ohjelman mukaisesti Tekesin osuus oli 50 000€.

 

 

Autamme sinua hakemaan yritystukea - 100% rahoitustakuu!

Kerro meille tilanteestasi ja me kerromme veloituksetta kuinka sinun kannattaa edetä!